Eurofins på Kött & Chark SM
Nitrat och nitrit i köttprodukter
När nitrat och nitrit tillsätts i köttprodukter kan fria nitrat- och nitritjoner finnas kvar om inte allt reagerar med köttet. Dessa fria joner, som regleras i lagstiftning och kan utgöra en hälsorisk, kan bland annat omvandlas till nitrosaminer. Läs mer i vårt produktblad nitrat och nitrit.
PFAS
PFAS är en stor grupp kemikalier, som fått ökad uppmärksamhet för sina negativa hälso- och miljöeffekter. Exponeringen från PFAS i livsmedel, jord och produkter har också kommit i fokus, och regleringar har skärpts med lägre gränsvärden. Eurofins erbjuder omfattande analyser för att identifiera dessa kemikalier. Läs mer på våra sidor om PFAS.
PFAS i blod
Ett bedömningssätt för exponering av PFAS/PFOS hos djur är halten i blodserum. Läs mer om provtagningen här.
Trikinappen
Du vet väl att Eurofins även utför trikinanalyser? Läs mer om Trikinappen.