JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> PFAS i livsmedel, foder och biota - Provtagning och provberedning

PFAS i livsmedel, foder och biota - Provtagning och provberedning

Sidebar Image

En stor del av variansen i analyskedjan kommer från provtagning och provberedning. De har således stor betydelse för att uppnå ett korrekt och representativt resultat. Även om provtagning vanligtvis ligger utanför laboratoriets "kontroll" finns det fortfarande ett behov av vägledning, inte minst i förhållande till villkor för provberedning och analys. Det kan handla om grundläggande frågor som provvikt och provkärl. Likaså är provberedning ett område där information krävs för att förstå vad som är tillämpligt och vad som är möjligt att utföra.

När det gäller PFAS i livsmedel, biota och foder får Eurofins många frågor som rör dessa områden både ur ett livsmedel/foder och ett miljöperspektiv. Vi har därför valt att ta fram ett produktblad där vår kapacitet för provberedning för dessa matriser beskrivs. Detta gäller t.ex. mixning, uttag av muskel, skalning och samlingsprov. Dessutom ges viss vägledning om provtagning med hänvisning till publicerade dokument. Information om optimala och minimala provvikter tillsammans med provkärl ingår också.

Informationsbladet kan laddas ner här

 

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor om PFAS

Eurofins Food & Feed
Eurofins Environment