Tillagningskök
Nu finns möjlighet att både få livsmedel tillagade enligt instruktion på konsumentförpackning eller enligt egna specifika önskemål.
Tjänsten riktar sig främst till detaljhandeln och livsmedelsproducenter med konsumentförpackningar för att analysera livsmedlet så som konsumenten konsumerar det. Produktens sammansättning kan påverkas av tillagning, därför är det relevant att analysera akrylamid, näringsvärde och liknande för att få kunskap om produktens egenskaper efter tillagning.
Vad utförs i tillagningsköket?
Livsmedel tillagas:
- Stekning/kokning
- Ugn
- Mikrovågsugn
- Airfryer
- Matberedare/bakning
- Bryggning (kaffe, te)
Vi tillagar enligt instruktion, t ex på konsumentförpackning eller enligt kundens specifika önskemål.
Vi utför analys enligt beställning, som t ex näringsvärde, akrylamid efter tillagning. Vi rekommenderar inte allergenanalys på tillagad produkt eftersom tillagningsköket inte är allergenfritt.
Enklare sensorisk bedömning kommer att erbjudas inom kort, som smak, utseende, doft och konsistens
Testkoder för tillagning
LWX86 – Tillagning av livsmedel (tillagningstid > 30 min)
LWLR4 - Tillagning av livsmedel (tillagningstid < 30 min)
Använd vårt formulär för att göra din beställning
Kontakta se_food@ftn.eurofins.com eller din säljare för ytterligare information.